19-06-09

graafwerken

Zoals elk zondagje maakte ikke mij mooitjes om naar broertje te gaan. Na eerst weer op foltertafeltje gestaan te hebben en mijn grootste vijandjes kam en borstel te ontmoeten, was ikke er helemaal klaar voor! Ikke kon vertrekken naar broertje, het groen lichtje brandde!

DSC03967

Jullie zien hoe sjiek ikke mij altijd maak voor broertje he? Witte pootjes, witte borstkaske, groot palmbomeke en ja, de haartjes aan mijn oogjes waren nog wat natjes van uit te kuisen, maar tegen dat we bij broertjes zouden aankomen, zou alles wel droogjes zijn... Nu ja, ikke moet ikke wel mooitjes maken als ikke naar broertje ga, hij isse nikske voor nikske Matcho he... Ikke moet toch laten zien dat ikke wel kleine broer is van hem, dus ook stoer is he!

Mammie zette eerst ikke in de broembroem, daarna een grote zak...

en nog een zak...

en nog een zak...

Ikke deed het al snappekes! Mijn dromeke was uitgekomen!!! Mammie en ikke gingen verhuisjes doen naar broertje!!!!!!!

Maar doe nu maar niet denkjes dat ikke dat pleziereke ook effectief kreeg zenne... Nee... Helemaal nitte!

In één zak staken allemaal zwarte stenekes... Die heel veel zwart afgeven als ikke er zou aankomen...

In andere zakjes staken allemaal héle lekkere vleesjes en grote lange broodjes!!!! Oooh, was wel liefjes van mamie dat zij ikke dan toch lekker vleesje geeft omdat we niet verhuisjes deden naar broertje!

Maar denken jullie nu dat arme ikke en arme broertje al dat lekker vleesje kregen? Rjein de knots!!! Nikske, nada, noppes! 

 DSC03983

Zien jullie het tafeltje staan? Nu kunnen jullie al wel raadjes doen wat die tweevoeters van planneke waren zeker? Juist! die tweevoeters gingen bbq-en en wij mochten toekijken en kregen af en toe isse klein stukske, maar niet om zegjes te doen veel! Phuh, "mijn hol kiesje" was er nog niet eens mee gevuld!

Dus zijn broertje en ikke maar gaan kijkjes doen naar de visjes in de grote vijver (isse een beteke te zien rechts op de foto). Die visjes die kunnen springekes doen! Ikke stiekem denken dat die ook trampolientje hebben gelijk Chelsea'ke... Ikke ze nietes vertrouwen, die visjes... Ikke denk dat die wel graag keertje Shih Tzu zouden proefjes doen... En dan héél hard op hun trampolientje springekes doen, zodat zij aan ikke's oortjes of neuzeke kunnen... Neenee, mij niet gezien...

Broertje vertrouwde die visjes toch ook plotseling niet merekes zenne... Eerst wou die mij nog niet geloofjes doen he? Kan je je dat nu voorstellen? Maar toen ikke alles uitlegjes deed, toen was hij toch niet meer gerustjes...

Dus wij wouden die visjes een lesje leren zodat ze ons niet zouden komen happeke doen! Broertje had een perfect ideetje! Hij wist waar de buisjes van het vijvertje begraafjes lagen... En als we die nu eens vindeke deden en zo langs die buisjes ook in vijverke zouden sluipen, konden we die gevaarlijke visjes eens flink laten schrikskes doen, zodat zij zouden wegkruipen als ze ons nog eens terug zagen, in plaats van te springen om ons te happen!

Mijn broertje heeft toch altijd van die goede ideetjes! Isse echt slim venteke zulle! Hij isse echt mijn grote voorbeeld!

Wij hadden al goed graveke gedaan en waren bijna aan buizekes tot onze graafwerkjes werden stilgelegd "Mushu, Matcho! Datte mag nietes!".... Jaja, daar waren ze alwerekes, mammie en petie kwamen kijfjes doen op ons omdat wij visjes wouden leske leren zenne!

Ikke heb nog proberen uitlegjes te doen dat zij beter oppe visjes zouden kijfjes doen... Maar jullie kennen vrouwen he, die luisteren toch niet!

Ikke snap nog altijd niet waarom ze "gremlinnekes" tegen ons zeiden... Zo erg zagen we er toch niet uit?

DSC03992

DSC03989

Als ze ons nu gewoontjes een beteke hadden kammeke gedaan, waren broertje en ikke trug zo goed als nieuwtjes!

Maar ook daar wilden petie en mammie niet naar luisterke doen... Wij vlogen weer in *bweikes* bad!

DSC04000

Ikke was nog nattekes en ging altijd lopekes doen, broertje was al wel droogjes en werd al gemarteld met dat kammeke. Maar ikke heeft er niet aan kunnen ontsnapjes doen... Ikke heeft er ook aan moeten geloven...

Van al dat graafjes doen en van weglopekes doen voor haartjesdroger en kammeke was ikke doodmoekes en is ikke als blok in slaap gevallen.

DSC04002-1

Toepepootje!

P.S. ikke isse al aant denkjes doen wat ikke en broertje zondag gaan uitsteekjes doen... Dan zijn mammie en petie samen naar sauna en kunnen wij lekker deugenietekes zijn! hihihi! Plus, ikke moet zeker iets uitsteekjes doen, want morgen moet ikke naar tante Lieve, ikke's kapstertje, en ikke moet toch zien dat ikke dan niet té sjiek blijf Knipogen Dusseuh, alle ideetjes zijn welkom!

11:11 Gepost door Mushu in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Amaai ! Dat hebben jullie flink gedaan !! En mammie en petie moeten niet zagen en kijven hé want van zo'n modderbadje krijgt ge een héél zacht velleke en haartjes !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 19-06-09

beter laat dan nooite zegge ze altijd:-)
dus wij wensen jullie een heerlijk weekende toe en hale er alles uit wat jullie kunne! doene wij ook!:))))

pootje en likie van ons ;-)

ps: mushuuuuuuuuuuuuuuu jullie zage er helemaal niete slechte uit zenne, dat is toch natuur he die daar vore zorgt:))))))) helaaaaaaaaa matcho heefte bijna zelfde paljoentje als wij?????????:))

Gepost door: prins & gizmo en chantal | 20-06-09

Muuuushuuuu !!! Vraag je mammie eens of ze haar mailtjes wil lezen !! Ik wil namelijk een fototje van je voor op mijn blogje !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 20-06-09

Amai,amai!!! Bijna zo erg als bij mij!!!!
Chanse dat wij geen vijverke hebben,want daar zou ik ook wel inspringen!!!
Mushu,toch! Zwarte piet!!!
Maar mijn smoel is ook altijd vuil,hoor! Maar bij mij valt het zo niet op,hé???
Hahahahahaa!!!!!

Alé,tot de volgende!!!
p.s: Mijn vrouwke leest jou verhaaltjes wel echt héél graag! Zo wijs geschreven! Ze zit hier altijd traantjes te lachen!!!

Gepost door: Remy | 20-06-09

Joepieeeeeeeeeee welkom in de smeertzu wereld ! Tof hé om je zo smerig te maken ! Ik heb dat ook gedaan in de sahara maar pfff die tweevoeters hier moesten weer voor hulk studeren zene :-(

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 25-06-09

hallo!
wij kome jullie een heel fijn en zonnig weekend toewensen en geniet van elke minuut dat het zo heerlijk is buiten:-)
groetjes, chantal en co:)

Gepost door: prins & gizmo en chantal | 27-06-09

Wij verstaan dadde hier nie zunne! 't Vrouwke zit hier echt te lachen met da vies fotooke van jullie maar als wij vies zijn dan kan ze nie lachen! Begrijpen jullie da??????

Gepost door: Fredje en Dolfke | 28-06-09

De commentaren zijn gesloten.