19-04-09

tuintjeswerken

Mammie en pappie hun verlofje zit er zo goed als opjes se... Dus het zal mijn poepeke ook wel varen als ikke morgen terug opjes moet om 6u20...

Maar zoals beloofd breng ikke eerst de resultaten van de tuintjeswerken!

Hier zijn de beloofde fotootjes!

Zo was het tuintje toen mammie hier twee jaar alleentjes kwam wonekes doen!

DSC00036

Verschrikkelijk he???!! Die grote struik vanvoor aan het terrasje is citroenmelisse en vanachter staat/stond er nog zo eentje, riekt goed, maar groeit gelijk kool zegt mammie... Al die grote plantjes dat jullie zien aan tuinhuisje was allemaal onkruidje!!! Heeft mammie allemaal weg gedaan, want zo vond ze er ook maar nikske aan. Was lelijk he? En heel het stukje waar die grote onkruidjes opstaan was vroeger moestuintje, maar mammie kent nikske van moes, alleen appelmoes, dus heeft zij daar maar graske gezaaid, isse vele properder!

sorteren 114

Dit was na mammie haar harde werk! Onkruidje was wegjes, grasje was gezaaid...

En dan nu, het tuintje helemaal perfect in ordekes!!!!!

DSC03521

Op deze foto zijn de graskantjes nog ni gedaantjes, maar dat was omdat het kantmaaierke in stakingske was... Die vond het te warmkes om werkjes te doen denk ikke in mijn koppeke!

De grote citroenmelissestruikjes zijn weg, mammie hare rozenstruik is verhuisd naar de zijkant van het tuinhuizeke, er is een "barikade" gemaakt naast het tuinhuizeke en mammie heeft een hekje voor het tuinhuizeke gezet. Nu, dat hekje en die barikade is voor ikke zenne...

Mammie heeft haar rozenstruikje herplant omdat ze schrikjes heeft dat ikke ga prikjes doen in mijne oogkes... Precies of ikke zo dommekes ben!?! En daarom dus ook dat hekje, anders kon ikke nog aan pikpikkerkes van rozekes he!

En dan die barikade, mja, die barikade rechts van het tuinhuizeke is dus ook mijn schuldje he... Ikke vond het leukjes om naast het tuinhuizeke lopekes te doen en zo proberen op ontdekkingstocht te gaan, maar mammie zag het en nu is de doorgang versperd met hoge bloembakjes met mooie vergeterkes-bloemekes in...

Och ja, dan zoek ikke toch wel een ander wegje he Tong uitsteken!

Ikke ga nu nog een beteke buiten liggen se, de lavendel dat geplant is ruikt zalig goed en 't zonneke schijnt, wat moet een wafke nog meer hebben? Stoer

Toepepootje vriendjes en een fijne zondag!

11:23 Gepost door Mushu in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Wauw in zo'n leuke tuin kan je héél goed putten graven ! Moet je echt eens proberen en wie weet geraak je zo onder die bakken met vergeetbloemetjes door :-)

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 19-04-09

ola mushu dat is daar heel tof zenne vriend!
alleen dachten wij ahum....dat mammie en pappie een nieuw tuinhuizeke hadden gezet???? maar helaaaaaaaa het is belisimo!:)))))

tot hoors en van ons en de oudsten hiere vele groetekes, (ze zijn gaan feesten de gelukzakken) :-)

Gepost door: prins & gizmo en chantal | 19-04-09

Ewel, gij moet dringend een ander weggeteje zoeken zunne om de wereld te verkennen. En ikke (Fredje) ben daar expert in zegt ons vrouwke. Dus als ik moet komen helpen, ge roept maar he!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 19-04-09

Mooie foto"s van jullie wandeling...komt mij bekend voor...groetjes

Gepost door: Yolanda | 20-04-09

tuintje is veel veranderd hé , nu kun je veel crossen .
Nog veel plezier Doeiiiiiiiiiiiiii

Gepost door: Roef en Oika | 20-04-09

De commentaren zijn gesloten.